Må katten din omplasseres?



Må du omplassere katten?

Det anbefales at du i selv forsøker å finne et godt hjem til katten. Dette kan du gjøre via:

Nye Facebook-grupper dannes stadig. Ved å søk på «omplassering» vil du få en oppdatert oversikt over Facebook-gruppene.

Hvorfor ta betalt for en omplasseringskatt?

Ved å ta en sum for katten er det lettere å unngå useriøse henvendelser. Hvis det blir for lett å skaffe katt øker sannsynligheten for at katten havner i feil hjem. Erfaringsmessig ser en at så altfor mange av gratis-kattene er impuls-anskaffelse. Disse katten kan ende opp med å være i konstant stress da de ofte blir en gratis kasteball fra hjem til hjem eller at de av andre grunner ikke får et liv med livskvalitet.

Grotesk nok ender også noen av disse gratis-kattene i klørne til mennesker som ønsker å bruke disse til hundekamper.

Gratis kattunger blir også brukt som levende slangmat i enkelte miljø.

Still gjerne noen spørsmål til eventuell ny eier om hens erfaring med katt og hvilken hverdag hen kan tilby katten. Slik kan du kanskje få et bilde av om katten havner i rette hender. Når man tar seg bryet med å ta denne samtale med den nye potensielle eieren, så kan det allerede da avsløres om vedkommende åpenbart ikke er i stand til å ta vare på en katt.

Hvis vedkommende bare henter katten på døra, er det langt vanskelig å avdekke dette.

Vi vet alle sammen at det er mange menneskegrupper som til tross for at de er i myndig alder ikke evner/har økonomi til det/har boforhold som tilsier at de kan ta vare på kjæledyr  –  til tross for at de så gjerne skulle ønske det selv.

Hvis du ikke lykkes å finne nytt hjem til katten, selv etter annonsering kan du ta kontakt med organisasjoner som jobber for kattevelferd, for å høre om de kan bidra med hjelp til omplassering.

Les gjerne om arbeid for kattevelferd!